Skip til hoved indholdet

Om opholdet

Et individuelt tilrettelagt forløb

Forløbet tilrettelægges sammen med dig og evt. dine pårørende. Vi samarbejder med dig om en målrettet indsats med udgangspunkt i dine behov, dine ønsker og dit potentiale. Din deltagelse i hverdagen er en vigtig del af indsatsen, når du skal komme dig efter sygdom og skal bevare og genvinde så mange færdigheder som muligt.

Sammen med dig og eventuelt dine pårørende udarbejder vi en plan for dit ophold, hvor vi fokuserer på træning, daglige aktiviteter, måltider, tryghed og pleje for at opnå gode resultater.

Vi ser dine pårørende som en værdifuld samarbejdspartner og ressource i dit forløb. Derfor vil du opleve, at vi, med din accept, inviterer dem med til samtaler, træning og aktiviteter så de bedst muligt kan støtte dig og bidrage til, at dit ophold bliver en succes.

Dine pårørende er til en hver tid velkomne, men vi henstiller til, at de respekterer dine hvile- og træningstider samt det generelle liv i huset.

På MTP arbejder sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, farmakonom og fysio- og ergoterapeuter tæt sammen for at skabe et sammenhængende forløb sammen med dig.

Vi anbefaler, at du under forløbet på MTP indgår i de daglige aktiviteter og anvender, gerne sammen med dine pårørende, områderne med træningsudstyr.

Forventningssamtale

Vi holder en forventningssamtale om forløbet, kort tid efter din ankomst, hvor vi sammen planlægger dit forløb og hvad du ønsker at opnå under forløbet. Vi sætter mål ud fra dine ønsker og vores faglige vurdering. Vi aftaler også hvor længe vi forventer, at du skal være på MTP. Opholdet er altid af kortere varighed, som regel omkring 1-3 uger.

Du får en kontaktperson, som er tovholder på dit ophold.

Udskrivningsmøde

Når dit ophold nærmer sig sin afslutning, taler vi om, du har behov for hjælp, når du kommer hjem. Det kan fx. være træning, sygepleje, medicinhåndtering, hjælpemidler, hjemmehjælp eller madudbringning.

Vi sikrer, at disse tiltag er på plads, inden du udskrives.

Hjemmebesøg

Inden udskrivelse til eget hjem vurderer vi, om der er behov for at tage på et hjemmebesøg. På et hjemmebesøg vurderes det, om du har brug for hjælpemidler eller boligændringer for at kunne klare dig i eget hjem. På hjemmebesøget vil der deltage terapeuter og i nogle tilfælde en sagsbehandlende terapeut. I forbindelse med evt. hjemmebesøg er det vigtigt, at du selv har nøgle til din bolig. Dine pårørende er velkomne til at deltage.

Udskrivelse

På udskrivelsesdagen skal du forlade din stue senest kl. 10. Du skal selv stå for pakning af ejendele. Plejepersonalet hjælper med bestilling af hjemtransport.

Måltider

På MTP har vi to fælles spisestuer. Her spises alle måltider. Derudover tilbydes mellemmåltider ved behov. Vi har et stort fokus på ernæring som et vigtigt led i rehabiliteringen. Ved særlige behov og præferencer er du eller dine pårørende velkommen til at snakke med personalet. Egne mellemmåltider må gerne medbringes. Snak evt. med personalet om behov og opbevaring.

Vi forventer, at du deltager aktivt under måltiderne. Det betyder, at du fx selv henter og smører din mad, eventuelt sammen med personalet, og at du selv rydder af bordet, hvis din fysiske tilstand tillader det.

Breelteparkens køkken leverer hovedmåltidet om aftenen.

Morgenmad: kl. 8-10

Frokost: kl. 12

Aftensmad: kl. 18

Sundheds- og Rehabiliteringscentret Hørsholm
Louiselund 7 - 9, 2970 Hørsholm

Telefon: 48 49 00 85
louiselund@horsholm.dk